pfc1

Shah Alam: Pemain tengah Selangor FC, Mukhairi Ajmal Mahadi mengingatkan rakan sepasukan agar tidak mengambil mudah aksi berdepan Perak FC pada aksi Liga Super di Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ), Sabtu ini.

Jelas tonggak tengah kebangsaan itu, skuad The Bos Gaurus bukanlah pasukan sama ditentang pada 20 Mei lalu yang menyaksikan Red Giants menang besar, 4-0 di Ipoh.

Ujar Mukhairi, perubahan mendadak pasukan Perak sejak dikendalikan Yusri Che Lah yang menggantikan Datuk Lim Teong Kim beberapa bulan lalu, harus diberi perhatian.

“Kita tak boleh ambil mudah sebab walaupun kita pernah main besar di tempat lawan, tetapi dekat sana kita tahu waktu itu jurulatih Teong Kim (yang membimbing Perak FC).

“Sekarang kita sudah nampak banyak perubahan daripada segi taktikal dan perubahan pemain. Saya rasa kita tak boleh ambil mudah,” katanya ketika ditemui pada sesi latihan pasukan di Pusat Latihan Selangor FC, di sini, hari ini.

Menurut Mukhairi, rehat terlalu lama hingga dua bulan boleh memberi kesan kepada rentak pasukan dan oleh sebab itu, dia mahu pasukan sentiasa fokus dalam perlawanan itu.

“Kita pun sudah lama tak ada perlawanan. Jadi kita perlu fokus untuk Sabtu ini,” katanya yang memulakan karier sebagai pemain profesional bersama pasukan Perak FC II yang lebih dikenali sebagai Perbadanan Kemajuan Negeri Perak (PKNP) pada 2019.

Ketika ini, Selangor berada di tangga kedua Liga Super di belakang Johor Darul Ta’zim (JDT) dan kemenangan ke atas Perak amat penting untuk memastikan tiket ke Asia pada musim depan menjadi kenyataan.

Sumber: Harian Metro

Leave a Reply